shopify stats

Cornellà celebra el cap d’any amazic 2960

El dissabte passat, 6 de febrer de 2010, l’Associació Cornellà Sense Fronteres va commemorar el cap d’any amazic, el dia en el qual es va començar el calendari solar berber, quan el rei amazic Xenxanq va arribar al oest del Nil i fonda la 12a dinastia de l’imperi faraònic, una dinastia que va durar 80 anys.

 

 La celebració d’aquest dia símbol d’identitat i unitat del poble amazic davant del colonialisme que no deixa d’esborrar tot el que és amazic mitjançant l’assimilació forçada i la negació dels minims drets socials, polítics i culturals de les persones amazigues, forma part del calendari de les activitats de l’associació i s’emmarca dins els esforços dels amzics i amazigues de Cornellà de Llobregat per el reconeixement del fet amazic a Catalunya i per la promoció de l’ús i la valoració de la cultura i la llengua amazigues  entre sí mateixos i en el conjunt de la seva societat catalana en general.

 

 

La festa d’enguany, “Ixf n usggwas 2960”, en la qual van participar uns 250 persones, amazics, amazigues de procedència diferent, catalans, catalanes i altres, va tenir un aspecte diversió. Així en els debats es van tractar temes amplis com la identitat amaziga als països d’origen i al país d’acollida  i altres de l’actualitat que afecten les necessitats dels amazigocatalans i les persones nouvingudes en general pel que fa a la instrumentalització de la immigració i els retalls de drets per normatives i lleis excepcionals.

 

La festa es va tancar amb un concert divers per la seva música variada: Música amaziga tradicional, Rumba, Reggae i altra.

Compartir en redes sociales

Comments:

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar

Donación - تبرعات - Donations - Dons

Weather | El Tiempo | الأحوال الجوية

 • Alhoceima
 • Nador
 • Tanger
 • Tetouan
next
prev
 

RSS

 
 

Últimos comentarios

 • La ciudad catalana de Rosas acogió la celebración del nuevo año amazigh 2962, la fiesta más grande fuera de las fronteras del Norte de África

  Josh 14.05.2015 04:54
  buenas noches he leido tu post y estoy de acuerdo con lo que dices sin duda es profesional
   
 • África amazig, la nación Tuareg

  Aksil Amekans 19.07.2013 08:54
  Azul, a todos los Amazigh = hombre Libre, la Repùblica Amazigh del Rif Libre Tamazgha Libre Africa ...
   
 • ¡¡¡Magical Day (05/06/2013)!!! 4499 listeners on a DAY! THANKS TO ALL!!!!!!

  ⴰⴽⵙⵉⵍ ⴰⵎⴻⴽⵏⴰⵙ 06.06.2013 16:00
  Azul awma Amazigh nel mundo. Auguri dal 'Italia Torino. www.afrikawithoutborder.wordpress.com
   
 • La democracia y la laicidad son nuestros dos principales objetivos

  ⴰⴽⵙⵉⵍ ⴰⵎⴻⴽⵏⴰⵙ 04.06.2013 12:46
  Azul, awma Amazigh nel mundo. esto articolo es la respuesta ideal, de los Amazigh intelegente, Bravo ...
   
 • Curs en gestió de petites associacions

  Nike Blazer 28.05.2013 09:12
  Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró el senyor Carlos Fernández.

Noticias + vistas

Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerle un mejor servicio. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestras condiciones de uso. Ver política